Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: június 12, 2011

Mini tarte tatin

Még mindig a télről maradt receptek kiszórásánál tartok, szóval nem is akarom ezt a tortácskát túlragozni, egyrészt mert annyira egyszerű, másrészt meg mert önmagáért beszél. Ráadásul lehet, hogy az alma passzentos téli alapanyag, de nyáron sem szezonidegen, a tetejébe én ezt a kis finomságot forrón, vanílifagylalttal szoktam tálalni, szóval egyre inkább arra jutok, hogy valójában ez egy nyári recept. ____________________________________________ Hozzávalók: 2-3 darab alma (ha túl savanyú, akkor előtte kicsit megpárolva), levelestészta, kristálycukor, vaníliafagylalt. Egy edényben kristálycukrot karamellizálok, a végén egy kis vizet adok hozzá, ettől felhabosodik, és kicsit folyósabb állaga lesz. Víz helyett almalé is használható. A még forró és folyékony karamellt elosztom az előre kikészített créme brulée formákba, úgy, hogy nagyjából 2mm vastagon álljon a karamell az edénykék alján. Ezt követően a meghámozott, és cikkekre vágott almákat (lehetőleg ne legyen lédús fajta) is be