Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május 17, 2009

Epres, csokoládés és citromos bigne-profiterol fúziós recept és crema pasticcera

Na már most, a képen látható finomságok Lilla keze munkáját dícsérik, és tulajdonképpen egy olasz fúziós recept háromféle töltelékkel, hogy senki se maradjon éhen. Fúziós, mivel a profiterolt gyakran összekeverik a bigne nevű hasonló olasz süteménnyel. A bigne esetében a kis képviselőfánk tésztából készült gombócok a hagyományos olasz cukrászkrémmel, a crema pasticcera-val vannak megtöltve, és porcukorral megszórva. Ezzel szemben a profiterol sűrű keményre vert tejszínhabbal van töltve, és csokiszósszal leöntve. Jelen esetben a profiterol és a bigne vadházasságáról lesz szó, amikor is a töltelék különböző ízesítésű crema pasticcera volt. ______________________________________ Hozzávalók: Tészta: 1 dl. víz, 20 kg. liszt, 20 dkg. vaj, 6 tojás. A vizet felforraljuk és beledobjuk a vajat. Amikor a vaj megolvadt, akkor beleszitáljuk a lisztet, és gyors mozdulatokkal kikeverjük. Nem kell megijedni, pillanatok alatt sűrű massza lesz belőle. Pár percig még főzni kell, vigyázva

Szicíliai padlizsános spagetti - helyett fusili

Az eredeti recept szerint spagettivel kell készíteni, de ezúttal a fusili egyszerűbbnek tűnt. Az étel karakterét a padlizsán és paradicsom aránya adja, ezt mindenki ízlés szerint kitapasztalhatja, én az általunk kedvelt arányokat fogom ismertetni. Azért szeretem ezt a tésztát, mert nagyon könnyű elkészíteni, de mégsem a hagyományos paradicsomszósz, rá némi sajt tengely mentén mozog. __________________________________ Hozzávalók 4 főre: 1 nagyobb darab padlizsán, 3-4 friss paradicsom, vagy egy konzerv hámozott paradicsom, 3 közepes fej hagyma, 1 kis üveg kapribogyó, 1 kis üveg zöld olivabogyó (mag nélküli - a legjobb egyébként az Iliada, de az mag nélkül nem kapható, szóval csak elszántaknak), balzsamecet, oliavaolaj, Grana Padano reszelt parmezán, só, bors, 1 zacskó spagetti/fusili ízlés szerint. Először minden hozzávalót feldarabolok, a padlizsánt, paradicsomot kockára, a hagymát karikára, a kapribogyót, olivabogyót nagyon apró darabkákra. A hagymát megfuttatom e