Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május 3, 2009

Vargányakrémmel töltött tészta carbonara szószban

Még néhány hónapja vettem ezt az olasz óriás csigatésztát, tetszetős külseje miatt, de sokáig fogalmam sem volt róla, mit is kezdhetnék vele, csak annyi volt biztos, hogy tölteni fogom. Az isteni szikra vargánya formájában érkezett, utána a többi már adta magát. Még maradt belőle, úgyhogy reményeim szerint további ötletekkel szolgálhatok majd az elkészítését illetően, máris fogalmazódik bennem egy ötlet, amelyben jelentős szerepet játszik némi nemű medvehagyma, de ezt még csiszolnom kell. Ami az elkészítését illeti, a tésztát egy kicst előfőztem, de tényleg csak éppen hogy, és csak ezután töltöttem meg, majd a szósszal nyakon öntve a sütőben puhult véglegesre. Nem tudom ez a módszer mennyire autentikus, de mindenesetre működött. ________________________________________________________ Hozzávalók 2 főre: (pontos mennyiségeket nem nagyon tudok írni, de azért igyekszem érzékeltetni a volument): 10-15 db. óriás csigatészta (onnan ismered meg, hogy pont úgy néz ki, mint egy éticsiga