A jelen gazdasági helyzetben semmiképpen nem akartunk kockáztatni, úgyhogy nyilvánvaló volt, hogy éjfélkor lencse lesz. A szilveszteri menüben a lencse saláta versenyzett az indiai lencsével, végül az előbbi győzött. Az idén a lencseleves nem indult. _____________________________________ Hozzávalók: 1/4 kg. lencse, 1 szál Pick Snack kolbász, 1 fej vöröshagyma, 1 paradicsom mustár, balzsamecet, só, bors, babérlevél, A lencsét 2-3 órára beáztatom. A hagymát vékony karikákra vágom, a felét a lencsével sós vízben a babérlevél kiséretében felrakom főni. A főzőléhez egy kis balzsamecetet is adok. Amikor a lencse megpuhult leszűröm és egy tálba teszem. Hozzáadom a vöröshagyma másik felét, ha szükséges sózom, és egy kis mustárt is adok hozzá, majd a hűtőbe rakom. Evés előtt a kolbászkákat nagyjából másfél centis csíkokra vágom, és kicsi olajban kisütöm, majd forrón adom a lencsesalátához, amit paradicsommal ízesítek, és egy kis őrölt színes borssal is megszórok.
Nem házi, de főz. Gasztroblog szelídeknek is.